Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ψηφιακό ευρώ: Στο δευτερόλεπτο οι διακρατικές μεταφορές χρημάτων - Αποκαλυπτικό τεστ

ευρώ
Πηγή: Eurokinissi

To ψηφιακό ευρώ που θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain μπορεί να στηρίζει σχεδόν απεριόριστο αριθμό πληρωμών ταυτόχρονα, σύμφωνα με τεστ που έκανε η κεντρική τράπεζα της Εσθονίας (Eesti Pank) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες εθνικές κεντρικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eesti Pank, στη δοκιμή που έκανε χρησιμοποίησε την ίδια τεχνολογία blockchain που αποτελεί τη βάση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και της ψηφιοποίησης όλων των συναλλαγών των πολιτών με το κράτος.

Πάνω από 300.000 συναλλαγές στο δευτερόλεπτο

Κατά τη δοκιμή πραγματοποιήθηκαν πληρωμές σε ψηφιακό χρήμα μεταξύ της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Ισπανίας. Το σύστημα μπόρεσε να διεκπεραιώσει περισσότερες από 300.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με τα χρήματα να φθάνουν στους αποδέκτες τους σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

«Η τεχνολογία αυτή δεν βάζει ουσιαστικά όρια στο μέγεθος της προσφοράς χρήματος. Το σύστημα είναι ικανό να διεκπεραιώσει όλα τα ευρώ που κυκλοφορούν και ακόμη περισσότερα», ανέφερε η Eesti Pank.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε μέσα στον Ιούλιο ότι ξεκίνησε τη διερευνητική φάση για την προώθηση του ψηφιακού ευρώ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Στο τεστ συμμετείχαν και οι κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας.

Με πληροφορίες από yahoo.finance και coindesk

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ