Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οικονομία: Περαιτέρω βελτίωση του κλίματος τον Ιούλιο - Υψηλό ρεκόρ στην Ευρωζώνη

Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, συμβαδίζοντας με τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη της οικονομίας. Βελτίωση του οικονομικού κλίματος, για έκτο συνεχόμενο μήνα, σημειώθηκε και στην Ευρωζώνη, με τον σχετικό δείκτη να φθάνει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνε με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στην Ελλάδας στις 111,2 μονάδες από 108,7 τον Ιούνιο, εξέλιξη που οφείλεται στις πολύ ενισχυμένες προσδοκίες στους τομείς της βιομηχανίας (στις 7,4 μονάδες από 3 τον Ιούνιο), του λιανικού εμπορίου (στις 10,8 από 2,8) και των κατασκευών (με τον δείκτη στις 0,4 μονάδες από -6,3).

Από την άλλη πλευρά, μικρή υποχώρησε σημειώθηκε στην εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών (στις 25,4 από 27,5 μονάδες), ενώ μειώθηκε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη (στις -32,9 από -25,6 μονάδες).

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 119 μονάδες από 117,9 τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο από το 1985 που γίνεται η έρευνα. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η αύξηση του κλίματος ήταν μικρότερη από αυτή των προηγούμενων μηνών, υποδηλώνοντας ότι ο δείκτης πλησιάζει το peak του.

Η βελτίωση του κλίματος στην Ευρωζώνης καθοδηγήθηκε από τους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, ενώ η εμπιστοσύνη εξασθένισε στις κατασκευές και μεταξύ των καταναλωτών και έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη στο λιανικό εμπόριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ