Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρ. Μεγάλου: Αξιολόγηση πρότασης για ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς

O διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου
O διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου / Πηγή: Intime

Πολύ βοηθητική για όλο τον τραπεζικό τομέα και εξαιρετική για την περαιτέρω απομείωση των κόκκινων δανείων από τους ισολογισμούς των τραπεζών, είναι για τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς η ρύθμιση που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών και ενέκρινε η ΕΚΤ για τον φορολογικό χειρισμό του αναβαλλόμενου φόρου.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση των επενδυτών η διοίκηση της Πειραιώς ανέφερε ότι με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες για ισχυρή κερδοφορία μέσα από την οποία θα μειώσουν σταδιακό τον DTC.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στου επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) της τράπεζας από 22,5 δισ. ευρώ που ήταν στο 4ο τρίμηνο του 2020, αναμένεται να πέσουν περίπου στα 3,6 δισ. στις αρχές του 2022.

Σε ό,τι αφορά τη «συμπεριφορά» των μορατόριων ύψους 4 δισ. ευρώ που έχουν λήξει, ο Χρ. Μεγάλου ανέφερε ότι το 10% του συνόλου είναι κάτω από το σχήμα του Γέφυρα 1, περίπου το 50% εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθεί κανονικά, δεδομένου ότι ήδη είναι εξυπηρετούμενο, ενώ το 25% είτε θα χρησιμοποιήσει λύσεις που προτείνει η τράπεζα, ή θα δεχθεί στήριξη από το πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ρόλο της Πειραιώς, ο Χρήστος Μεγάλου είπε ότι με πόρους 31 δισ. ευρώ δημιουργείται ευκαιρία χρηματοδότησης της αγοράς με κεφάλαια 12-15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Πειραιώς στοχεύει να διαθέσει τουλάχιστον το 1/3 για αναπτυξιακά έργα, προσδοκώντας σημαντική απόδοση από την αγορά δανείων και από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Τέλος, νέες στρατηγικές διαμορφώνει η τράπεζα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για τα ακίνητά της ύψους 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να επωφεληθεί από τη δυναμική της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα. Εν εξελίξει βρίσκεται αξιολόγηση πρότασης για ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ για τα οποία εκδηλώνεται ισχυρή επενδυτική ζήτηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ