Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πυρκαγιές-αποζημιώσεις: Το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Πηγή: Eurokinissi

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές εξειδικεύτηκαν την Τρίτη 10 Αυγούστου μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, για τα οικονομικά μέτρα που τίθενται άμεσα σε εφαρμογή, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον γγ οικονομικής πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο. 

Μεταξύ άλλων στην ΠΝΠ περιλαμβάνονται, τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για κατεστραμμένα κτίρια, αποζημιώσεις για καταστροφή οικοσυσκευής, στεγαστική συνδρομή με 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο, με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου.

Για κατοικίες και ακίνητα επιχειρήσεων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ανακοινώθηκε πρώτη αρωγή 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.  

Επίσης προβλέπονται μια σειρά φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις για τους πηρόπληκτους.

Δείτε-κατεβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ