Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tο εμβόλιο φέρνει ψηφιακό Big Bang 6,8 τρισ. ευρώ έως το 2023

Ψηφιακές Επενδύσεις
Πηγή: Pixabay

Οι μυριάδες οικονομικές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν αποτέλεσαν μόνο τροχοπέδη στα όποια επιχειρηματικά σχέδια. Αντιθέτως ανέδειξαν την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού με αποτέλεσμα οργανισμοί και εταιρείες να προετοιμάζουν ένα τσουνάμι επενδύσεων σε ψηφιακές τεχνολογίες, ύψους 6,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η IDC, εταιρεία που εξειδικεύεται σε έρευνες επί του τεχνολογικού πεδίου, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα ψηφιοποιηθεί έως το 2022, με την τεχνολογία να έχει βαθύ αποτύπωμα στην παραγωγή, διανομή και τελικά αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την IDC, η πανδημία και η οικονομική κρίση που την ακολούθησε έχει επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενισχύοντας με άνευ προηγουμένου ρυθμό τη ζήτηση για υπηρεσίες ανέπαφων συναλλαγών, λύσεις cloud και εφαρμογές απομακρυσμένης εργασίας, καθώς οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να εξορθολογίσουν το κόστος παραγωγής και την παροχή πρόσβασης σε όλο και πιο κατανεμημένο εργατικό δυναμικό. Σε αυτό το πλαίσιο ο αυτοματισμός κατέστη βασική προτεραιότητα, αναδιαμορφώνοντας διαδικασίες και λειτουργίες δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η IDC επισημαίνει ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη το 2021 καθώς το εμβόλιο καθίσταται ευρέως διαθέσιμο. Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων θα στραφεί και πάλι σε νέες επενδύσεις. Αλλά οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας διασφαλίζουν ότι η «νέα κανονικότητα» που αναδύεται θα είναι πολύ διαφορετική για την οικονομία από ό,τι την προ-COVID περίοδο.

Σύμφωνα με την IDC, έως το 2022, το 70% όλων των οργανισμών παγκοσμίως θα έχουν επιταχύνει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, μετασχηματίζοντας τις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες για να ενισχύσουν την αφοσίωση των πελατών τους, την παραγωγικότητα των εργαζομένων και σε τελική ανάλυσης την ανθεκτικότητα των ίδιων των επιχειρήσεων.

Δεδομένων αυτών των αλλαγών η IDC επισημαίνει ότι οι πάροχοι τεχνολογικών λύσεων και προϊόντων θα πρέπει να ανανεώσουν τις στρατηγικές τους ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Και αυτό γιατί οι άμεσες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό θα αυξηθούν με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 15,5% παγκοσμίως μεταξύ 2020 και 2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ