Νέα
  • ΓΔ: 788.93 -2.11%
  • Τζίρος: 41,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πυρκαγιές: Ετσι θα δοθούν τα 718,65 ευρώ στους πυρόπληκτους εργαζόμενους

ΕΥΡΩ
Πηγή: Eurokinissi

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ  60509/2021 για τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ποσού 718,65 ευρώ για τους εργαζόμενους στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα η έκτακτη ενίσχυση αφορά τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές, που έπληξαν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο του 2021 και οι οποίοι κατέστησαν εξ' αυτού του λόγου άνεργοι.

Τι προβλέπει η απόφαση:

Σαραπέντε επιδόματα για τους πυρόπληκτους εργαζόμενους

Η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, των 718,65 ευρώ αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65 ευρώ) για κάθε εργαζόμενο σε επιχειρήσεις, που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές, που έπληξαν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο του 2021 και οι οποίοι κατέστησαν εξ' αυτού άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, στο ΚΠΑ 2 του τόπου εργασίας τους, στην οποία αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

  1. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του δικαιούχου.
  2. Στοιχεία ταυτοπροσωπίας.
  3. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής του Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
  4. Ο Αριθμός του Φορολογικού του Μητρώου (ΑΦΜ).
  5. Ο αριθμός λογαριασμού σε μορφή IBAN οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
  6. Οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο Δημόσιας Αρχής, στην οποία εργαζόταν ο δικαιούχος, από το οποίο να προκύπτει η ολική ή μερική καταστροφή της επιχείρησης του εργοδότη.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η προσκόμιση του ανωτέρω δικαιολογητικού, η ολική ή μερική καταστροφή της επιχείρησης του εργοδότη θα διαπιστώνεται από Έκθεση Επιτόπιου Ελέγχου των αρμοδίων Υπηρεσιών ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ της πληγείσας επιχείρησης (έδρα ή υποκατάστημα).

Σημειώνεται ότι η καταβολή το ποσού θα πραγματοποιηθεί μετά από έλεγχο και έγκριση από τις αρμοδίες Υπηρεσιών ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, το αργότερο έως 60 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της καταβολής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ