Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Τσακίρης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές για τον τουρισμό

χρηματοδότηση λιανεμπόριο για eshop
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης / Πηγή: Intime

Αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές σε τουριστικές επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV, «Ωρα Ελλάδος», με τον Γιάννη Φώσκολο και την Αλεξία Τασούλη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, έχουν υποβληθεί περίπου 11.000 αιτήσεις από τουριστικές επιχειρήσεις για τη χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Στην εστίαση έχουν γίνει 30.000 αιτήσεις, είναι περίπου στα 250 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός και έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές.

Πριν από το τέλος του έτους οι πρώτες χρηματοδοτήσεις από το νέο ΕΣΠΑ

Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ, ο υφυπουργός είπε ότι τα πρώτα κονδύλια αναμένονται πριν από το τέλος του έτους.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ΕΕ που κατέθεσε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εχει καταθέσει, επίσης, τα επιχειρησιακά προγράμματα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν εντός του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υφυπουργός, ενώ στη συνέχεια θα εξαγγελθούν οι νέες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει πρόγραμμα ύψους 4 δισ. ευρώ για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα χρήματα, είπε, θα διατεθούν για την ανάπτυξη των ΜμΕ.

Το πρόγραμμα για την Πολιτική Προστασία

Για το πρόγραμμα αναμόρφωσης της Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ύψους 715 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσεις δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Το ΕΣΠΑ βοήθησε πολύ στην αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας και την ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο κ. Τσακίρης, προσθέτοντας ότι η απορροφητικότητά του αυξήθηκε την τελευταία διετία από το 25-26% στο 70%. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι 5,5 δισ. ευρώ δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, τα οποία με τη μόχλευσή τους με ιδιωτικούς πόρους φθάνουν τα 10 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός είπε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά κάποιες διαδικασίες για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ που δεν χρειάζονταν.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ