Νέα
  • ΓΔ: 956.28 +0.72%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστιστήριο: Στις 902 μονάδες στο ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Στο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί βραχυπρόθεσμα στις ευρωπαϊκές αγορές και συνεχίζεται και σήμερα (λόγω ανακοίνωσης ικανοποιητικών μακροοικονομικών δεδομένων στη Γερμανία ποντάρει και τον περιορισμό της ανησυχία για το tapering από την FED) βασίζεται το ελληνικό χρηματιστήριο για να καταφέρει ο Γενικός Δείκτης να κάνει την υπέρβαση των 900 μονάδων. Η χθεσινή συνεδρίαση άφησε θετικές εντυπώσεις ειδικά σε ότι αφορούσε την γενικευμένη άνοδο (100 ανοδικές μετοχές έναντι μόλις 19 πτωτικών) αλλά με την γνώριμη λόγω Αυγούστου συναλλακτική καχεξία (μόλις 32,5 εκατ. ευρώ συναλλαγές). Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 902 μονάδες με αναλογία 5 ανοδικές / 1 πτωτική μετοχές.

Ανοδική κίνηση σε τράπεζες και μη χρηματοοικονομικές μετοχές

Αν καταφέρει και προσεγγίσει ή υπερβεί τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, θα είναι μία καλή υποθήκη για τον Σεπτέμβριο που ίσως έχουμε νέα δεδομένα. Σε ότι αφορά τους επιμέρους κλάδους, οι τραπεζικές μετοχές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχαν μία καλή καθολικά αντίδραση (και οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών αυξήθηκαν αλλά ιδιαίτερα έντονη κίνηση είχαν η Alpha Bank και η ΕΤΕ) ενώ εξίσου ικανοποιητική αντίδραση και με αυξημένο τζίρο είχαν μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Μυτιληναίος, ο ΟΠΑΠ , η Coca Cola HBC, η Ελλάκτωρ και η Jumbo ανάμεσα σε άλλα.

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται κυρίως λόγω της παρέλκυσης από τις ξένες αγορές και ορισμένα θετικά στοιχεια από την ελληνική οικονομία (αύξηση τουρισμού, εισπράξεων και χαμηλά επιτόκια). Αν μέσα στους επόμενους 4 μήνες καταφέρει να περιοριστεί ο ρυθμός εξάπλωσης του μεταλλαγμένου covid 19 θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς παρακάμπτουν τα χαμηλά επίπεδα συναλλαγών (θεωρούν ότι είναι λογικά για περίοδο διακοπών) και εκτιμούν ότι η ανοδική τάση ίσως συνεχιστεί και σήμερα είτε με την ίδια δυναμική είτε με εναλλαγές προσήμων ανάμεσα στα blue chips.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ