Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επικουρικές συντάξεις: Προς ψήφιση το νέο Ασφαλιστικό

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος».

Ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και αμέσως μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Ο υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσθετος φόρος ή πόρος για να καλυφθεί το κόστος μετάβασης του νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων. Ποτέ, είπε, δεν ζητήθηκε να εισαχθεί νέος φόρος ή πόρος.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο

Δεν πρόκειται να υπάρξουν, είπε, σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, αλλά μόνο κάποιες νομοτεχνικές.

Ο κ. Τσακλόγλου ήταν καθησυχαστικός για τα δύο βασικά ζητήματα που βρίσκονται και στην αιχμή της κριτικής από την αντιπολίτευση, δηλαδή για το κόστος του νέου συστήματος και το ύψος των συντάξεων που θα λάβουν οι νέοι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν σε αυτό.

Για το πρώτο θέμα τόνισε ότι το κόστος μετάβασης είναι πολύ μικρότερο από τα 56 δισ. ευρώ και απόλυτα διαχειρίσιμο, καθώς το νέο ταμείο θα δημιουργήσει αποταμιεύσεις, ένα μέρος των οποίων θα διοχετευθεί στην οικονομία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι στα κεφαλαιοποιητικά συστήματα αυτές είναι μακροπρόθεσμα πολύ υψηλότερες από ό,τι στα αναδιανεμητικά συστήματα. Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, προβλέπει εγγυήσεις ότι οι συντάξεις θα αντιστοιχούν στο ύψος των πραγματικών εισφορών, θα καλύπτουν δηλαδή και τον πληθωρισμό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ