Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανησυχία στην εστίαση από τα νέα μέτρα

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχoυν στην εστίαση τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο Πρόεδρος της Ενωσης Εστιατορίων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ωρα Ελλάδος».

Ο κ. Δαβερώνης είπε ότι «από τις 13 Σεπτεμβρίου μπαίνουμε σε μία νέα εποχή» καθώς οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται μόνο εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους και μόνο το 55% έως 60% έχουν εμβολιασθεί. 

Πρέπει να δούμε, πρόσθεσε, πώς θα κρατήσουμε όρθια την εστίαση, εκφράζοντας τον φόβο ότι μετά τις 13 Σεπτεμβρίου θα δούμε πάλι το take away.

Ο κ. Δαβερώνης είπε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης για την εστίαση, ενώ για τους εμβολιασμούς στην εστίαση είπε ότι πάνε πολύ καλά.

Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαίος ο εμβολιασμός αλλά θα έχει κόστος 

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ επιβεβαίωσε ότι είναι υψηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων στον κλάδο. Είπε ότι είναι ανάγκη να εμβολιασθούν οι πολίτες για να σώσουν τη δουλειά τους και την οικονομία, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία αν η κυβέρνηση προχωρούσε σε ένα νέο lockdown.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο έλεγχος από τις επιχειρήσεις για την είσοδο σε αυτές των εμβολιασμένων πολιτών θα έχει κόστος και αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ