Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σολτς: Οι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να εγγυώνται τη φειδώ στο δημόσιο χρήμα

Μικρή διάθεση για σημαντικές αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης έδειξε ο υπουργός Οικονομικών και πιθανός νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς.

Αν και οι δημοσιονομικοί κανόνες ήταν αρκετά ευέλικτοι, ώστε να επιτρέψουν πολύ μεγάλες δημόσιες δαπάνες κατά τη διάρκεια της COVID-19, θεσπίστηκαν επίσης για να εγγυώνται τη δαπάνη του δημόσιου χρήματος με φειδώ, δήλωσε ο Σολτς σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup στο Brdo της Σλοβενίας.

«Και οι δύο πτυχές μαζί αποτελούν τον σωστό δρόμο του κέντρου για το οποίο δεσμεύομαι», πρόσθεσε.

Η δήλωση του Σολτς έγινε καθώς ξεκίνησε άτυπα η συζήτηση για τις αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει ανασταλεί έως το τέλος του 2022, αλλά αναμένεται να ισχύσει και πάλι από το 2023.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε ότι ο δημόσιος διάλογος για τις αλλαγές θα ξεκινήσει σε 15 μέρες και ότι στόχος είναι να υπάρξει μία συναίνεση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με αναλυτές, η συζήτηση για τις αλλαγές θα απαιτήσει πολύ χρόνο καθώς υπάρχουν  διαφορετικές απόψεις μεταξύ των χωρών του Νότου, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση του χρέους, και των χωρών του Βορρά που είναι πιο επιφυλακτικές σε σημαντικές αλλαγές. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ