Νέα
  • ΓΔ: 895.34 +0.27%
  • Τζίρος: 21,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διπλάσιοι οι πόροι του ΕΣΠΑ για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση στην Κ.Μακεδονία

Διπλάσιοι θα είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ για έργα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής και ενίσχυσης της απασχόλησης στην Κεντρική Μακεδονία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Nicolas Schmit.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επισήμανε χαρακτηριστικά, ότι στην προγραμματική περίοδο που ολοκληρώνεται υλοποιήθηκε σπουδαίο έργο κοινωνικής πολιτικής, με διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους περίπου 180 εκ. ευρώ, ενώ στη νέα προγραμματική περίοδο οι πόροι αυτοί θα είναι 365 εκ. ευρώ και οι παρεμβάσεις στήριξης των πολιτών θα είναι πολλαπλάσιες. Παρουσίασε, άλλωστε, στον κ. Schmit τα έργα και τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής και στήριξης του οικονομικά ενεργού πληθυσμού για τον περιορισμό της ανεργίας, που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα προηγούμενα χρόνια με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Μεταξύ των πιο σημαντικών παρεμβάσεων είναι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα ύψους 22 εκ. ευρώ, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε 229 έργα, κυρίως στον τομέα της προώθησης της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση των 365 εκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση της πρόσβασης γυναικών και νέων στην απασχόληση, η προώθηση της ίσης πρόσβασης σε ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση και κατάρτιση, ιδίως για μειονεκτούσες ομάδες, η προώθηση της δια βίου μάθησης και της ενεργού ένταξης με σκοπό την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών, η προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ένταξης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, η ενίσχυση της ισότιμης και έγκαιρης πρόσβασης σε ποιοτικές βιώσιμες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες, και η κοινωνική ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ