Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Αστικά Ακίνητα: Πού οφείλεται η κάμψη των μεγεθών στο εξάμηνο – Ο νέος της ρόλος στο Project

ALPHA BANK
Πηγή: Eurokinissi

Μικρή μείωση σε ποσοστό 2,7% παρουσίασαν τα συνολικά έσοδα του Ομίλου Alpha Αστικά Ακίνητα στο α’ εξάμηνο συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκαν σε 6 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. πέρυσι. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η πτώση οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις από την επιδημία του COVID-19 και στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται. 

Τα έσοδα παροχής υπηρεσιών (από εκτιμήσεις και διαχείριση ακινήτων) παρουσίασαν μείωση κατά 2,06% ενώ τα έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων υποχώρησαν σε ποσοστό 5,02%. Τα χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν σε 22 χιλ. ευρώ έναντι 132 χιλ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. 

Τα κέρδη προ φόρων σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 307 χιλ. ευρώ, έναντι 1,22 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 74,8%. Η πτώση αυτή αποδίδεται στον υπολογισμό προβλέψεων αποζημίωσης από το πρόγραμμα συμπεφωνημένων αποχωρήσεων που αφορά εργαζομένους της εταιρείας, συνολικού ποσού 730 χιλ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 349 χιλ. ευρώ από 920 χιλ. πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 62,1%. 

Χαρτοφυλάκιο 23 ακινήτων 

Την 30.06.2021 το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλάμβανε 23 ακίνητα, όλα στην Ελλάδα, με την λογιστική του συνόλου των ακινήτων να ανέρχεται σε 36,39 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τα χρηματικά διαθέσιμα, στο τέλος του εξαμήνου ανέρχονταν σε 82,06 εκατ. ευρώ. 

Επενδυτική πλατφόρμα 

Θυμίζουμε ότι στις 30 Ιουλίου ανακοινώθηκε η πρόθεση της Alpha Bank να ξεκινήσει διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή με σκοπό τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω της Alpha Αστικά Ακίνητα (Project Skyline) στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς επενδυτές. 

Ο σχεδιασμός της Alpha Bank, μέσω του Project Skyline, προβλέπει τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα σε επενδυτική πλατφόρμα στην ελληνική αγορά με διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία ακίνητης περιουσίας, ενώ η δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών της εταιρείας σε ακίνητα αναμένεται να αποκτηθεί από την 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε., και να ενσωματωθεί σε αυτή. Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόθεση της Alpha Bank είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα να συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. 

Αγορά ακινήτου στη Βουλγαρία 

Ακόμη, στα τέλη Αυγούστου (31/8/2021), η θυγατρική της εταιρεία, Chardash Trading EOOD (Chardash) υπέγραψε με την Bulgarian Academy of Sciences (BAS) Μνημόνιο Συνεννόησης (MOU) για την αγορά ακινήτου στην Σόφια Βουλγαρίας, το οποίο ανήκει στην κυριότητα της BAS. Η μεταβίβαση αυτή γίνεται στα πλαίσια της πλήρους και οριστικής εκκαθάρισης των αμοιβαίων απαιτήσεων των μερών,. Το ΜOU προβλέπει ότι τα μέρη θα εργαστούν για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων της δεύτερης στην πρώτη με ταυτόχρονη παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη αμοιβαία απαίτηση. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ