Νέα
  • ΓΔ: 894.74 +0.69%
  • Τζίρος: 59,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θ. Σκυλακάκης: Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα μέτρο με μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα

Ο αν. υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Φόρουμ των Δελφών

Την κατανόηση των εργοδοτών στο θέμα του σκαναρίσματος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και τα προβλήματα που παρουσιάζονται ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Μιλώντας στο OPEN TV o αναπληρωτής υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Στο πρώτο σκανάρισμα δεν πέρασε το πιστοποιητικό. Στο δεύτερο σκανάρισμα το πιστοποιητικό μου πέρασε. Πρέπει και οι εργοδότες σήμερα να κάνουν μία προσπάθεια παραπάνω. Πρέπει να γίνονται δύο και τρεις φορές η προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα».

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης αυτός επηρεάζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Πολλές ακόμη είναι σε ευαίσθητη φάση θέλει προσοχή η διαχείρισή τους. Αυτό το τρίμηνο ήταν καλό λόγω των εξαγωγών, κατανάλωση και τουρισμός δεν θα φτάσουν στο επίπεδο του 2019. Πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη βοήθεια στον κατώτατο μισθό όταν το ΑΕΠ αυξάνεται. Ακόμη είμαστε που ρεφάρουμε τη ζημιά στην οικονομία».

Τόνισε τέλος ότι το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα μέτρο με μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ