Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moody's: Θετικές προοπτικές για την παγκόσμια ανάκαμψη από τη μείωση των κρουσμάτων

Moodys
Πηγή: Associated Press

Θετικοί είναι οι οιωνοί για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη λόγω της μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές μεγάλες οικονομίες, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

«Η μείωση των νέων κρουσμάτων, αν συνεχισθεί, θα διευκολύνει την επανεκκίνηση και την ανάκαμψη του τομέα των υπηρεσιών σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών», σημειώνει. 

O οίκος αναφέρεται στις προσπάθειες των χωρών να ελαχιστοποιήσουν τις διαταραχές στην οικονομία από τους περιορισμούς στην κινητικότητα, ενώ προσθέτει ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις βρήκαν τρόπους να εργάζονται και να λειτουργούν παρά την πανδημία.

Μικρότερος ο αντίκτυπος από τα νέα πανδημικά κύματα

«Ως αποτέλεσμα, η οικονομική ζημιά από τα διαδοχικά πανδημικά κύματα μειώθηκε. Η αύξηση των εμβολιασμών και η βελτίωση της διαχείρισης της πανδημίας αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω την ανάγκη για lockdown, να συμβάλλουν στη μείωση της οικονομικής αβεβαιότητας και να διευκολύνουν την επιστροφή των περισσότερων μεγάλων οικονομιών στο προ της πανδημίας φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητας στα επόμενα ένα με δύο έτη», προσθέτει.

Ο οίκος εκτιμά ότι λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού σε αρκετές αναπτυγμένες οικονομίες – όπως των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης – και της μεγάλης αποτελεσματικότητας των εμβολίων για την αντιμετώπιση της βαριάς νόσησης και των θανάτων, θα βελτιωθούν τα ποσοστά των κρουσμάτων και η κινητικότητα στις χώρες αυτές. «Αν και οι Αρχές προσαρμόζουν τους περιορισμούς για να επιτρέψουν την αύξηση της δραστηριότητας με παράλληλα διατήρηση των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα, αναμένουμε συνεχή άρση των περιορισμών καθώς τα ποσοστά των εμβολιασμών συνεχίζουν να βελτιώνονται».

Επανεκκίνηση και των αναδυόμενων οικονομιών της G20

Ο Moody’s αναμένει επίσης ότι σταδιακά όλες οι αναδυόμενες οικονομίες της G20 θα μειώσουν τους περιορισμούς και θα επανεκκινήσουν φέτος το επόμενο έτος καθώς διευρύνεται η διαθεσιμότητα των εμβολίων. Στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα αυξάνονταν το καλοκαίρι, άρχισε και πάλι η μείωσή τους, αν και η εικόνα διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα αυξάνονται στη Βρετανία, αλλά μειώνονται στη Γαλλία και την Ιταλία από τα μέσα Αυγούστου και παραμένουν περίπου στο peak του τρέχοντος κύματος στη Γερμανία. Σημαντικά χαμηλότερα είναι στην Ιαπωνία, ενώ συνεχιζόταν η αύξησή τους στην Αυστραλία.

Στις αναδυόμενες αγορές, τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά από τα τελευταία υψηλά επίπεδα στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότια Αφρική.

Αυτή την περίοδο, οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη από τη μετάλλαξη Δέλτα εστιάζονται κυρίως στην Ασία, όπου οι εμβολιασμοί υστερούν και η ανοχή των χωρών στα κρούσματα της COVID-19 είναι χαμηλή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ