Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πληθωρισμός Ευρωζώνης: Επιβεβαιώθηκε στο 3% τον Αύγουστο

Τρόφιμα
Πηγή: Eurokinissi

O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε σε υψηλό επίπεδο 10ετίας τον Αύγουστο, φθάνοντας στο 3% σε ετήσια βάση από 2,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat που επιβεβαίωσε την πρώτη εκτίμησή της στις 31 Αυγούστου.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο γενικός δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,4%, σύμφωνα επίσης με την πρώτη εκτίμηση.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει επανειλημμένα φέτος τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες του έτους, με τους αναλυτές να αναμένουν τα υψηλά επίπεδα στο 3,5% έως 4%.

Στο 1,6% αυξήθηκε ο δομικός πληθωρισμός

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων, αυξήθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση από 0,9% τον Ιούλιο.

Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 15,4% σε ετήσια βάση και συνέβαλαν 1,44 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση του πληθωρισμού, σύμφωνα με την Eurostat.

Oι τιμές των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού αυξήθηκαν 2% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκαν 1,1%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ