Νέα
  • ΓΔ: 906.57 +0.49%
  • Τζίρος: 47,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λαγκάρντ: Τέλη 2021 ή αρχές 2022 θα δούμε το θέμα με τα ελληνικά ομόλογα

H δήλωση της επικεφαλής της EKT Κριστίν Λαγκάρντ ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί όλη η δύναμη πυρός που συμφωνήθηκε, προκάλεσε αναταράξεις / Πηγή: APE
H δήλωση της επικεφαλής της EKT Κριστίν Λαγκάρντ ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί όλη η δύναμη πυρός που συμφωνήθηκε, προκάλεσε αναταράξεις / Πηγή: APE

Οσο πλησιάζει το χρονικό όριο τερματισμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP) τόσο το θέμα των ελληνικών ομολόγων απασχολεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, είπε ότι η ένταξη της Ελλάδας θα συζητηθεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2022.

Όπως ανέφερε η κα Λαγκάρντ, τα ελληνικά ομόλογα εντάχθηκαν στο PEPP, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το τακτικό πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP) της κεντρικής τράπεζας. 

"Στο PEPP τα ελληνικά ομόλογα είναι επιλέξιμα, στο APP δεν είναι επιλέξιμα. Αυτό θα πρέπει να το δούμε σε εύθετο χρόνο, πιθανώς στο τέλος του 2021 ή αρχές του 2022", ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ