Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισιόν: Μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα μετά την ανοδική τροχιά που κατέγραφε από τις αρχές του έτους, ενώ στην ΕΕ έμεινε αμετάβλητος, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) μειώθηκε στις 109,7 μονάδες από 113,0 μονάδες τον Αύγουστο, λόγω της σημαντικής υποχώρησης της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία (στις 3,3 από τις 10,5 μονάδες) και το λιανικό εμπόριο (στις 2,1 από 9,3 μονάδες).

Αντίθετα, η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σημαντικά στις 34,5 από 20,6 μονάδες, αντανακλώντας το γεγονός ότι συνεχίστηκε η καλή πορεία του τουρισμού τον Σεπτέμβριο.

Βελτίωση σημείωσε και ο δείκτης του κατασκευαστικού τομέα στις 12,3 μονάδες από -1,2 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε ελαφρά στις -38,3 από τις -35,1 μονάδες.

Στην ΕΕ, ο ESI διαμορφώθηκε στις 116,6 μονάδες, όπως και τον Αύγουστο, καθώς από τη μία πλευρά η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε μεταξύ των καταναλωτών και στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ από την άλλη επιδεινώθηκε στους τομείς των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου και έμεινε σταθερή στη βιομηχανία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ