Νέα
  • ΓΔ: 887.1 +0.99%
  • Τζίρος: 3,87 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

H Ελλάδα είχε τον Σεπτέμβριο τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά, «αν χρειαστούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 2,1% από 1,2% τον Αύγουστο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 3,4% από 3%.

Διαφορές στον πληθωρισμό της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat μετρά τον πληθωρισμό των χωρών της Ευρωζώνης με το ίδιο «καλάθι» (εναρμονισμένος δείκτης τιμών), ενώ οι χώρες της Ευρωζώνης ανακοινώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό με βάση το δικό τους καλάθι.

Για παράδειγμα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε για τον Αύγουστο πληθωρισμό 1,9% έναντι 1,2% που ανακοίνωσε η Eurostat.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, η Ελλάδα και για το μήνα Σεπτέμβριο κατάφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη (3η χαμηλότερη).

Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς και εάν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα γίνουν».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ