Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βενζινοπώλες: Πάνω από το 1,10 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime
Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime

Δύσκολο χειμώνα προοιωνίζει εφέτος η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί διεθνώς επισήμανε η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα. Σημείωσε ότι η τιμή του αργού το τελευταίο χρόνο ανέβηκε κατά 65% και το βαρέλι Βrent την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τα 80 δολάρια.

Για αυτό έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές στα καύσιμα σημείωσε στην ΕΡΤ η κ. Ζιάγκα. Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθούν εφέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν επισημαίνει. Πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα, και ακόμη περισσότερο στην επαρχία και στα νησιά εκτιμά η κ. Ζιάγκα.

Και οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς επισημαίνει.

«Το "κλειδί" για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου»

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητάει από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Ελλάδα έχουμε από την πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι. Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου, τονίζει η κ. Ζιάγκα. Έχει πολύ δουλειά το κράτος να κάνει, καταλήγει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ