Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της οικονομίας

Κωνσταντίνος Κόλλιας / Πηγή: ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Κόλλιας / Πηγή: ΟΕΕ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφορικά με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 20222, σημειώνει σε δήλωσή του ότι «το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, παρά τις συνεχείς αβεβαιότητες εξαιτίας της πανδημίας και των διεθνών εξελίξεων στις τιμές, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας».

«Η αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 6,1% για το 2021 και σωρευτικής ανάπτυξης 10,8% για τη διετία 2021-2022», τονίζει ο κ. Κόλλιας, «σηματοδοτεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ταχύτερα του αναμενόμενου. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν οι άμεσες οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που αναμένονται να ξεπεράσουν τα 42 δισ. ευρώ για το διάστημα 2020 – 2022».

«Όμως», όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την αποτελεσματική αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την επίτευξη του στόχου της αύξησης των επενδύσεων κατά 23,4% το 2022 και μείωσης της ανεργίας στο 14,3%».

«Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για αύξηση των εξαγωγών των αγαθών και υπηρεσιών με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις εισαγωγές. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει τάχιστα και τώρα είναι η ευκαιρία να καλύψει το κενό της προηγούμενης δεκαετίας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», καταλήγει ο κ. Κόλλιας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ