Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fitch: Πότε θα επανέλθει η κανονική κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους

Fitch Ratings
Fitch Ratings / Πηγή: Associated Press

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 αναμένεται να ανακάμψει πλήρως η κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Παράλληλα, ο οίκος αναφέρει ότι το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πανδημία του κορoνοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι αν και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τα προγράμματα εμβολιασμών συμβάλλουν στην ανάκαμψη των οικονομιών, η κίνηση στους δρόμους δεν έχει επιστρέψει ακόμα εκεί όπου βρισκόταν πριν από τα lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο οίκος, η μείωση που καταγράφηκε στην κίνηση στους ελληνικούς δρόμους το 2020 ήταν 25% και αντίστοιχη με εκείνης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

κίνηση στους δρόμους

Πορτογαλία και Ισπανία προηγούνται στους εμβολιασμούς

Για τους εμβολιασμούς, ο οίκος αναφέρει ότι περίπου 11 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είχαν χορηγηθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 -που αντιστοιχούν σε πλήρη εμβολιασμό του 54% και εμβολιασμό με μία δόση περίπου του 57% του πληθυσμού. 

Πρωταθλήτριες στον εμβολιασμό είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων στο 70% και 73% του πληθυσμού τους, αντίστοιχα.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Γαλλία είναι 61%, την Ιταλία 60%, τις ΗΠΑ 54%, τη Βραζιλία 28%, τη Χιλή 67%, το Μεξικό 25% και την Αυστραλία 28%.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ