Νέα
  • ΓΔ: 896.22 +0.37%
  • Τζίρος: 25,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκυλακάκης στο OPEN: Αυτόματος μηχανισμός παρέμβασης για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Αυτόματο μηχανισμό παρέμβασης ώστε να επιδοτούνται τα νοικοκυριά όταν αυξάνονται οι τιμές στην ενέργεια σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV. Παράλληλα ξεξαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.

Σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο. 

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ότι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο. Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, αποφεύγοντας να αναλύσει περισσότερο, τα κριτήρια και ποιους θα αφορά. 

Εξήγησε δε ότι δε δεύτερη φάση, «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

«Δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης»

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν θα μπει κόφτης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν υπάρχει περιθώριο για βίαιες μειώσεις του ΦΠΑ στην αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και συνέχισε «Στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολύ μεγάλες αυξομειώσεις  στα καύσιμα».

Ερωτώμενος για τον κοινωνικό μέρισμα απάντησε ότι όλα θα εξαρττηθούν από το ποσοστόσ το οποίο θα κλείσι ιη ανάπτυξη, χωρίς να δεσμευτεί για οτιδήποτε».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ