Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Παράθυρο» μείωσης φόρων στα καύσιμα και στα δημοτικά τέλη

καύσιμα

Για την αύξηση των τιμών σε μεταφορές και καύσιμα, την ελευθερία των εμβολιασμένων και τα ελληνοτουρκικά μίλησε στο Mega ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης απλώνουν ένα τριπλό δίχτυ προστασίας. Πρόκειται για διπλασιασμό της επιδότησης θέρμανσης, της αύξησης του επιδόματος ρεύματος και τη διεύρυνση των κριτηρίων ώστε να μπουν τα νοικοκυριά σε αυτό το δίκτυ προστασίας», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό το δίχτυ πρόκειται να καλύψει το 1/3 των νοικοκυριών της χώρας.

«Η επιβάρυνση της παραγωγής ρεύματος«, τόνισε ο κ. Πέτσας, «επηρεάζει και την κατανάλωση του νερού, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τιθασσεύσει αυτό το δευτερογενές κύμα που μπορεί αν επηρεάσει τα νοικοκυριά».

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση φόρων στα καύσιμα, ενώ εξετάζεται και μείωση στα δημοτικά τέλη. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή θα αυξηθούν τα τέλη στους δημότες ή το κόστος θα απορροφηθεί με τη βοήθεια του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, τόνισε, ο στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.

«Προτρέπω να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι»

«Ήρθε η ώρα μετά από τόσους μήνες να συνεχίσουμε τη ζωή μας μπροστά. Εδώ και κάτι μήνες το εμβόλιο είναι όπλο μας. Το έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 6,2 εκατ. συμπολίτες μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα κανονικά. Πιστεύουμε ότι αυτό θα παρασύρει θετικά και όσους είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο. Τους προτρέπω να εμβολιαστούν», είπε ο κ. Πέτσας.

Δεν υπάρχει ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων, ωστόσο εκείνο που ανησυχεί είναι οι ανεμβολίαστοι, καθώς σε κάθε νέο κύμα πανδημίας εκείνοι είναι που πλήττονται.

«Ας αφήσουν πίσω τις σειρήνες του ανορθολογισμού και ας εμβολιαστούν», υπογράμμισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ