Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους 124 εκατ. δολαρίων σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος

Την περαιτέρω ελάφρυνση χρέους κατά 124 εκατ. δολάρια σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση της τέταρτης δόσης ελάφρυνσης χρέους από το ΔΝΤ οδηγεί τη συνολική ελάφρυνση που έχει δοθεί από το Ταμείο από τον Απρίλιο του 2020 σε 973 εκατ. δολάρια. Η κίνηση αυτή αναστέλλει την εξυπηρέτηση του χρέους των επιλέξιμων χωρών για τα χρέη τους προς το ΔΝΤ για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις έχουν κατονομαστεί ως χώρες-αποδέκτες της ελάφρυνσης χρέους οι εξής: Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσαντ, Κομόρες, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάμπια, Γουινέα, Γουινέα-Μπισάου, Αϊτή, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μαλάουι, Μάλι, Μοζαμβίκη, Νεπάλ, Νίγηρας, Ρουάντα, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Σιέρα Λεόνε, Νήσοι Σολομώντος, Τατζικιστάν, Τόγκο και Υεμένη.

Παράλληλα, στην έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, το ΔΝΤ ξεκίνησε προσπάθειες άντλησης 1,4 δισ. δολαρίων για το Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης για να ελαφρύνει το χρέος χωρών χαμηλού εισοδήματος. Μέχρι στιγμής, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες έχουν προσφέρει 860 εκατ. δολάρια στο Ταμείο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ