Νέα
  • ΓΔ: 877.24 +1.09%
  • Τζίρος: 59,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οικονόμου: Στη συζήτηση του προϋπολογισμού οι ανακοινώσεις για τη στήριξη της κοινωνίας

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την στήριξη της κοινωνίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν αφήσαμε κανέναν, μα κανέναν αβοήθητο, στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού. Εφαρμόσαμε μια πολιτική, η οποία απέδωσε περισσότερες δουλειές. Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει, όχι μόνο ότι μπορεί να παράγει πλούτο -γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό, κάποιοι μιλούσαν για ύφεση Μητσοτάκη- αλλά και ότι τον πλούτο αυτό τον μοιράζει σωστά και κυρίως σε αυτούς που έχουν μείνει πίσω», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.  

Μεγαλύτερη στήριξη των νοικοκυριών έναντι της ενεργειακής κρίσης

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διεύρυνε τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ότι για πρώτη φορά παίρνονται μέτρα για το φυσικό αέριο, ότι διπλασιάστηκε η στήριξη σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, διαθέτοντας, όπως είπε, για τον σκοπό αυτό 500 εκατ. ευρώ. 

«Ανά κάτοικο, κι αν τα δει σε σχέση με το τι κάνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε πολύ ψηλότερα. Όλη η Ευρώπη συνολικά, όλες οι χώρες, έχουν δώσει μέχρι στιγμής 10 δισ. ευρώ. Η χώρα μας έχει δώσει 500 εκατ. ευρώ», είπε.

«Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή πρωταγωνίστησε και στην κατεύθυνση του να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση. Το έκανε μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στην πρόσφατη Σύνοδο των ηγετών του Νότου, αλλά και στη Σλοβενία έχει πρωταγωνιστήσει στο να τεθεί το θέμα στην ατζέντα της ευρωπαϊκής επιτροπής. Ανάλογες παρεμβάσεις έκαναν και οι αρμόδιοι υπουργοί. Το φαινόμενο είναι δυναμικό, το παρακολουθούμε, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου. Όπως άμεσα και γρήγορα αντιδράσαμε, εδώ είμαστε μέσα στα πλαίσια αντοχής της οικονομίας να κάνουμε αυτά που χρειάζονται» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Θα γίνει ό,τι πρέπει για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Εύβοια

Σχετικά με τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η διαδικασία της αποτίμησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει με την εγκυρότητα και την ταχύτητα που συνηθίζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που έπληξε για μια ακόμη μία φορά την Εύβοια. Όπως πάντοτε, προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Μην έχει κανείς, καμιά αμφιβολία πως ό,τι πρέπει να γίνει για ν' αποκατασταθούν οι ζημιές και να στηριχθούν οι άνθρωποι, θα γίνει» τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επεσήμανεότι από τις πυρκαγιές στο τέλος Αυγούστου μέχρι σήμερα, έγινε ένας τεράστιος αγώνας δρόμου, για να προφυλαχθεί και να αποκατασταθεί ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, για ν' αποφύγουμε τα χειρότερα, για να μην έχουμε ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ