Νέα
  • ΓΔ: 876.89 +1.05%
  • Τζίρος: 7,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λέιν (ΕΚΤ): Ο σημερινός πληθωρισμός δεν αποτελεί έναυσμα για λήψη μέτρων

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

To σημερινό κύμα πληθωρισμού στην Ευρωζώνη δεν αποτελεί έναυσμα για τη λήψη μέτρων νομισματικής πολιτικής καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των υπηρεσιών και στους μισθούς παραμένουν χαμηλές, δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φίλπ Λέιν.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι υπάρχει κάποια απόσταση από το (στόχο για πληθωρισμό) 2% μεσοπρόθεσμα. Το έναυσμα για μέτρα νομισματικής πολιτικής δεν υπάρχει», είπε μιλώντας σε συνέδριο.

Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι ή πρόσφατη αύξηση των τιμών θα έχει διάρκεια, αν δεν επεκταθεί από τις τιμές των αγαθών στις υπηρεσίες και τους μισθούς».

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 3,4% τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω προς το 4% στα τέλη του έτους.

Ο Λέιν τόνισε, επίσης, ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ θα πρέπει να διαμορφωθούν προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει χαμηλό το κόστος του μακροπρόθεσμου δανεισμού.

«Εκτός από τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, η διαμόρφωση του όγκου των αγορών ομολόγων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για να διασφαλισθεί ότι η νομισματική πολιτική είναι επαρκώς διευκολυντική», σημείωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ