Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Θα πληρωθούν άμεσα οι 444 συντάξεις χηρείας ΝΑΤ

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi

Στο θέμα των 444 εκκρεμών συντάξεων του ΝΑΤ αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι αυτό ανέκυψε από τον νόμο Κατρούγκαλου, όπου υπήρχε μια ατέλεια και δεν υπήρχε πρόβλεψη για να πάρουν συντάξεις χηρείας οι γυναίκες ναυτικών από το Ταμείο τους.

Όπως είπε το θέμα ρυθμίστηκε βγήκε δελτίο τύπου μίλησε και ο ίδιο στην Βουλή και όταν ο διοικητής του ΝΑΤ κ. Τσαγκαρόπουλο ζήτησε ένα προχωρήσει ο φάκελος η αρμόδια διεύθυνση απάντησε ότι περιμένουμε μια εγκύκλιο.

Αυτές οι γραφειοκρατικές αντιλήψεις μας βρίσκουν απέναντι. Πρακτικά αυτές οι 444 συντάξεις χηρείας θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν θα κάνει κουμάντο ο καθένας που νομίζει. Το θέμα έκλεισε έχω στείλει στο πειθαρχικό 10 -11 ακραίες περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Σκάι, ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργόςς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για στοχοποίηση υπαλλήλων, ότι ανάμεσα από σε 6,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους, επέλεξε  να ταχθεί με κάποιους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι αυτό μοιάζει με πολιτική χορηγία προς την κυβέρνηση και ότι δεν είναι έξυπνη αντιπολίτευση.

Για το θέμα της επιτάχυνσης στην απονομή των συντάξεων, είπε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με την εγκατάσταση 2000 καινούργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικές  εταιρείες, στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η οργάνωση του ΕΦΚΑ, ενώ όπως είπε λειτουργεί και το πράσινο κτίριο στην Κηφισίας για τις διαδοχικές συντάξεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πιάσουν δουλειά και οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές.

Όπως είπε στόχος είναι να κλείσουν οι παλιές εκκρεμότητες από το 2019 και πριν, λέγοντας ότι υπάρχει βελτίωση, καθώς από τις 155.000 συντάξεις που εκκρεμούσαν τον Ιανουάριο, σήμερα εκκρεμούν 129.000 και ενώ παλιότερα έβγαιναν 10.000 συντάξεις το μήνα τώρα βγαίνουν 20.000 και σε λίγο θα ανέβουν στις 39.000. 

Είπε το πρόβλημα του ΕΦΚΑ δεν είναι τα έσοδα που μειώθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά η οργάνωση και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για αυτό όπως είπε τέθηκε σε λειτουργία και το Ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 155.« Δεν είμαι θαυματοποιός, έχω χειριστεί στο παρελθόν προβληματικές επιχειρήσεις όπως την ολυμπιακή και τη ΔΕΗ, αλλά ο  ΕΦΚΑ,  είναι μακρά η πιο προβληματική επιχείρηση που κλήθηκα να διαχειριστώ, καθώς προβληματικά ταμεία που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες, όπως ΙΚΑ, ΤΕΒΕ ΤΣΑ, ΤΣΑΥ, συγχωνεύτηκαν ορθώς επί της αρχής το 2016, αλλά χωρίς κανόνες και με λάθος εφαρμογή. Τώρα κάνουμε δύο μπάι πας στον ΕΦΚΑ με στόχο την ταχύτερη απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ανέφερε, ότι με το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα τεθεί πιλοτικά σε ισχύ το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε βασικούς κλάδους οικονομίας, ενώ θα δοθεί 1δισ ευρώ σε κατάρτιση που θα δοθούν με συγκεκριμένους όρους και με  πιστοποίηση και των  παρόχων κατάρτισης όσο και  των καταρτιζόμενων

Αναφορικά με τα επικουρικά και τα δώρα είπε ότι αυτά είναι αποφάσεις των δικαστηρίων που οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται και όταν προκύψουν αποφάσεις θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα και με τις ανάγκες του προϋπολογισμού.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ