Νέα
  • ΓΔ: 906.57 +0.49%
  • Τζίρος: 47,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

O πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια, δήλωσε ο λειτουργικός διευθυντής της Goldman Sachs, John Waldron.

«Ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα, βραχυπρόθεσμα για την ανάκαμψη και πιο μακροπρόθεσμα για τις αναδυόμενες αγορές», δήλωσε σε συζήτηση που διοργάνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Αναφερόμενος στο πώς επηρέασε η πανδημία τη λειτουργία και τη στρατηγική της Goldman, σημείωσε ότι η τράπεζα προσαρμόζει τη δομή των γραφείων της ώστε να εστιάσει λιγότερο στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ.

Στο 5,4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

O πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 5,4% από 5,3% τον Αύγουστο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα τη σταδιακή κατάργηση των αγορών ομολόγων, με προοπτική να αυξήσει τα επιτόκια έως τα μέσα του 2022.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο έναντι αύξησης 0,3% που ανέμεναν οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το Reuters.

Η αύξηση των ενεργειακών τιμών τροφοδότησε τις πληθωριστικές ανησυχίες και έδωσε λαβή για στοιχήματα ότι η Fed θα κινηθεί ταχύτερα για την εξομάλυνση της πολιτικής, με τις αποδόσεις των διετών ομολόγων να αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο 18 μηνών.

Ο δείκτης ισοτιμίας του δολαρίου έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, υποχώρησε ελαφρά στις 94,311 μονάδες σε σχέση με την Τρίτη που διαμορφώθηκε στις 94,563 μονάδες για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Fed θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ