Νέα
  • ΓΔ: 867.43 +0.93%
  • Τζίρος: 7,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Νέα μεγάλη αύξηση τιμών καθώς δεν αυξήθηκε η προσφορά

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Βρετανία αυξήθηκε σήμερα έως και 18%, με την αύξηση να περιορίζεται το απόγευμα, καθώς δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες για αυξημένη προσφορά από τη Ρωσία τον επόμενο μήνα. Και αυτό ανεξάρτητα από τις νύξεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα μπορεί να στείλει μεγαλύτερες ποσότητες στην Ευρώπη.

Η δημοπρασία για την παροχή αερίου, η οποία έγινε σήμερα και στην οποία εστίασαν την προσοχή τους οι αγορές ως ένδειξη για την αύξηση των ποσοτήτων του, δεν επιβεβαίωσε μία αύξηση της προσφοράς από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού που διέρχεται από την Ουκρανία ή από την Πολωνία.

Ιδιες οι ροές και τον Νοέμβριο

«(Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ήταν) αντίστοιχα με αυτά του προηγούμενου μήνα, επομένως να περιμένετε τις ίδιες ροές τον Νοέμβριο», δήλωσε εκπρόσωπος συμβουλευτικής εταιρείας.

Η τιμή αναφοράς του αερίου για την Ευρώπη – το ολλανδικό TFF – εκτινάχθηκε το μεσημέρι 17,7% στα 104 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να υποχωρήσει το απόγευμα κοντά στα 95 ευρώ.

τιμές αερίου

Ο Πούτιν και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι υπαινίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι μπορεί να παραδοθούν επιπλέον ποσότητες αερίου στην Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει μία αύξηση – ρεκόρ των τιμών του που απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της από την πανδημία.

Η Μόσχα έχει επικριθεί ότι δεν επιτρέπει πρόσθετη ροή αερίου για να επιταχύνει την έναρξη του αγωγού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θα διοχετεύει αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Ο Πούτιν τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η Gazprom έχει υπερβεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της για παράδοση αερίου σε πελάτες της στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ