Νέα
  • ΓΔ: 862.69 +0.27%
  • Τζίρος: 11,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΑΔΕ: Σενάριο για φορολογικές δηλώσεις από τον Μάρτιο - Τι είπε ο Γ. Πιτσιλής

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πηγή: Eurokinissi

Προσπάθειες ώστε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου καταβάλλει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνίδριο «Law Forum on Taxation».

Σύμφωνα με το taxheaven.gr, o κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι λογιστές στην ολοκλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και όσον αφορά στο αίτημα που έχει διατυπωθεί για να ανοίγει η υποβολή των δηλώσεων σε προκαθορισμένο χρόνο και να υπάρχει επαρκής χρόνος για την έγκαιρη ολοκλήρωση, σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και αν δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από την Αρχή και τους φορείς που στέλνουν στοιχεία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η υποβολή να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, πάνω από το 85% των αιτημάτων που απεστάλησαν με email στην ΑΑΔΕ έχουν διεκπεραιωθεί και τα υπόλοιπα είναι σε εξέλιξη, σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα ψηφιακά ραντεβού και έρχεται σημαντική αναβάθμιση των τηλεφωνικών υποδομών εξυπηρέτησης.

Όσον αφορά τις πληρωμές που έχουν «περάσει» μέσα από την ΑΑΔΕ, 9 δισ. ευρώ από το myBusinessSupport, 784 εκατ. για μειώσεις ενοικίων, για την Κρατική Αρωγή 45,5 εκατ. και 113 εκατ. έχουν συμψηφιστεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Τέλος, ανέφερε ότι για τη φορολογική ενημερότητα θα ξεκινήσει σε σύντομο διάστημα διαβούλευση για νέο πλαίσιο χορήγησης.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ