Νέα
  • ΓΔ: 1167.63 -0.07%
  • Τζίρος: 31,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινά ο διαγωνισμός - ΣΔΙΤ για το υδροδοτικό δίκτυο Αττικής

ΕΥΔΑΠ εργα
Πηγή: Ευρωκίνηση

Στον αέρα βγήκε η διακήρυξη για το υδροδοτικό σύστημα της Αττικής από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η επίσημη ημερομηνία-προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι στις 2 Δεκεμβρίου 2021. Η αποσφράγιση του φακέλου των δικαιολογητικών θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για διαγωνισμό με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ και η διάρκεια του έργου προβλέπεται για 20 έτη από την υπογραφή της σύμβασης. Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι με ΦΠΑ 291,22 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 234,86 εκατ. ευρώ). Όπως αναφέρεται ο ακριβής προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του διαλόγου κατά το Στάδιο Β.Ι της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού και θα συμπεριληφθεί στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

Ο επίσημος τίτλος του έργου είναι «Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) για την Κάλυψη των Αναγκών της Μείζονος Περιοχής Πρωτευούσης, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.».

https://www.imerisia.gr/oikonomia/26593_zontaneyei-odiko-ergo-patra-pyrgos-hronodiagramma-kataskeyisΤι περιλαμβάνεταιΤο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής περιλαμβάνει τα φράγματα και του ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια, που αποτελούν την κύρια υποδομή για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Στη Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου συλλογής, αποθήκευσης και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των μονάδων επεξεργασίας του.

Σκοπός του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, είναι η διασφάλιση της αποδοτικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, μέσω σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που θα προλαμβάνουν και θα εντοπίζουν έγκαιρα τις βλάβες, βελτιστοποιώντας την οικονομική του απόδοση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ