Νέα
  • ΓΔ: 912.66 +0.08%
  • Τζίρος: 27,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζεντιλόνι: Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει ο πληθωρισμός

Πάολο Τζεντιλόνι / Πηγή: AP
Πάολο Τζεντιλόνι / Πηγή: AP

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει» ο πληθωρισμός, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο παράλληλα για θετικές προοπτικές σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης αλλά και για τον κίνδυνο της πανδημίας.

«Δεν έχουμε βγει ακόμα από την πανδημία και ο πληθωρισμός, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει», είπε ο Τζεντιλόνι.

«Το βασικό σενάριο παραμένει θετικό. Από τη μία πλευρά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ενθαρρυντικά, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν πρέπει να τους παραβλέψουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/26349_kepe-i-akribeia-dimioyrgei-abebaiotita-prosorino-fainomeno-i-domiki-allagi-o

Η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με ρεαλιστικούς ρυθμούς

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, που ξεκινάει σήμερα στο Eurogroup, o Επίτροπος τόνισε δύο βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: την ανάγκη για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το επίπεδο του δημόσιου χρέους.

«Το επίπεδο του δημόσιου χρέους έχει αυξηθεί πολύ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η μείωσή του πρέπει να έχει «ρεαλιστικούς ρυθμούς» ανάλογη με την ανάπτυξη», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να αναμένουμε μια γρήγορη απάντηση σε αυτά τα θέματα, καθώς σήμερα είναι η αρχή των συζητήσεων με προοπτική η Επιτροπή να παρουσιάσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Αισιόδοξος και ο Ντόναχιου για την ανάκαμψη

Αισιόδοξος ότι η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί  το 2022 εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, προσερχόμενος στο Eurogroup.

O Ντόναχιου επισήμανε τις «πολύ θετικές τάσεις» που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είπε ότι λαμβάνεται υπόψη και το ζήτημα του πληθωρισμού.

«Σε γενικές γραμμές βλέπουμε την ανάκαμψη να συνεχίζεται και θα πρέπει να κοιτάμε το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, αλλά και τον επόμενο χρόνο, με αυτοπεποίθηση», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη θα εξέλθει από την πανδημία, συνεχίζοντας να εφαρμόζει οικονομικές πολιτικές που βοηθούν τις οικονομίες και τους πολίτες να ανακάμψουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ