Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Ρόδο μέσω ΣΔΙΤ

Μονάδα Απορριμμάτων

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 6η Δεκεμβρίου 2021.

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων (ανακυκλώσιμων υλικών, compost, ηλεκτρικής ή/και θερμικής ενέργειας, κλπ.) για διάστημα 27 ετών.

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ δύναται να αξιοποιηθούν και ενωσιακοί πόροι για τη χρηματοδότηση του κόστους υλοποίησης του έργου.

«Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ιεραρχήσαμε ως στρατηγική μας προτεραιότητα να συμβάλλουμε ποικιλότροπα στην επίλυση του οξύτατου τότε προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η πρόοδος αυτούς τους 28 μήνες είναι πολύ μεγάλη.

Προχωρούμε σ’ ένα ακόμη τέτοιο έργο μακράς πνοής στο νησί της Ρόδου, αξιοποιώντας το εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα. Με τα ΣΔΙΤ υλοποιούμε σημαντικά έργα σε ολόκληρη την επικράτεια επιτυγχάνοντας να μοχλεύουμε ιδιωτικά κεφάλαια, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, μειώνοντας το χρόνο κατασκευής και φυσικά διασφαλίζοντας την ποιότητα των υποδομών και την εύρυθμη λειτουργία τους» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Τα έργα που κατασκευάζονται μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού ενώ παράλληλα δημιουργούν άρτιες και καινοτόμες υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η πράσινη μετάβαση της Ελλάδας προς ένα βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Η αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων συμβάλλει καθοριστικά προς το σκοπό αυτό, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.
.
«Άλλο ένα έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων προχωρά και θα ενισχύσει καθοριστικά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας. Ο θεσμός των ΣΔΙΤ διασφαλίζει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο την βελτίωση της ζωής των πολιτών» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ