Νέα
  • ΓΔ: 910.41 +0.25%
  • Τζίρος: 30,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JPMorgan: Αυξάνει τους στόχους για τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες

JP Morgan / Πηγή: A{

Σε νέα εκτίμησή της η JPMorgan αυξάνει τις τιμές-στόχους για την Alpha Bank στα 1,20 ευρώ από 1,10 ευρώ, για τη Eurobank στα 0,80 ευρώ από 0,70 ευρώ πριν και την Εθνική Τράπεζα στα 2 ευρώ από 1,80 ευρώ. Και για τις τρεις τράπεζες διατηρεί τη σύσταση overweight.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η JPMorgan δίνει τιμή - στόχο στο 1,10 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως, λόγω της μετατροπής των CoCos σε μετοχές, διατηρώντας παράλληλα τη σύστασής για τη μετοχή σε «ουδέτερη» neutral.

Eurobank

Για τη Eurobank, η JPMorgan σημειώνει ότι το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, χάρη στο οποίο ο δείκτης των NPEs διαμορφώθηκε κάτω του 15% στο γ’ τρίμηνο του 2020, η τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση υπό τις παρούσες χρηματοοικονομικές συνθήκες, με μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία μόλις ομαλοποιηθεί η οικονομική συγκυρία.

Εθνική Τράπεζα

Για την Εθνική Τράπεζα, η JPMorgan σημειώνει ότι η θετική της αξιολόγηση βασίζεται στη δυνατότητα της τράπεζας να μειώσει γρηγορότερα και απλούστερα από τις άλλες τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που έχουν απομείνει στο χαρτοφυλάκιό της. 

Όπως σημειώνει, παρότι η πανδημία καθυστερεί την όλη προσπάθεια, η τράπεζα διαθέτει σχετική άνεση από τον υψηλής ποιότητας ισολογισμό της με τα υψηλά επίπεδα κάλυψης και τους σταθερούς δείκτες κεφαλαίου. 

Η JPMorgan δεν παραλείπει ωστόσο να επισημάνει ότι η αγορά εξακολουθεί να αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια τιτλοποίησης, ωστόσο τονίζει ότι περιμένει από την τράπεζα να κινηθεί προληπτικά, καλύπτοντας τις όποιες ζημιές προκύψουν από τις αναμενόμενες τιτλοποιήσεις.

Alpha Bank

Η JPMorgan εκτιμά ότι η Alpha Bank βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για την επιστροφή στην ομαλότητα, επικαλούμενη αφενός την καλύτερη -μεταξύ των τραπεζών- κεφαλαιοποίηση και αφετέρου την στρατηγική της για την επιτάχυνση της μείωσης των NPEs.

Όπως αναφέρει, παρότι η πανδημία καθυστέρησε την ανάκαμψη, εκτιμά ότι ο ισολογισμός της τράπεζας προσφέρει αρκετό χώρο για να απορροφήσει το βραχυπρόθεσμο σοκ της πανδημίας.

Τράπεζα Πειραιώς

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η JPMorgan εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στρατηγική της τράπεζας που της επέτρεψε, μετά από σειρά εξαγορών, να εξελιχθεί σε ηγέτη της αγοράς, με μερίδιο 30% στα δάνεια.

Προσθέτει, πάντως, ότι η ασθενέστερη κεφαλαιακή διάρθρωση της τράπεζας και το υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελούν ζήτημα στην κατά τα άλλα σταθερή ανάκαμψη της τράπεζας σε λειτουργικό επίπεδο. Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι η διοίκηση της Τράπεζας λαμβάνει σαφή μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega ύψους 7 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή των CoCos της τράπεζας ύψους 2 δισ. ευρώ, η JPMorgan τη θεωρεί θετική, παρά τη βραχυπρόθεσμη διάχυση (dilution) των μετοχών και την αύξηση του ποσοστού που κατέχει το κράτος. Η JPMorgan σημειώνει ότι η απομάκρυνση του κινδύνου των CoCos θα καταστήσει τη μετοχή της Πειραιώς πιο προσιτή σε ένα ευρύτερο φάσμα μακροπρόθεσμων επενδυτών, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν επιλέξει να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλα «χαρτιά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ