Νέα
  • ΓΔ: 1438.44 -0.89%
  • Τζίρος: 76,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι τιμές - Καθυστερεί η έγκριση του Nord Stream 2

Οι προθεσμιακές τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν σε υψηλό επίπεδο τριών εβδομάδων σήμερα λόγω μίας πιθανής καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας του νέου αγωγού Nord Stream 2.

Η τιμή του φυσικού αερίου για συμβόλαια παράδοσης τον Δεκέμβριο στην Ολλανδία, που είναι και δείκτης αναφοράς για όλη την Ευρώπη, εκτινάχθηκε έως και 12% στα 88,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Αμστερνταμ.

τιμή φυσικού αερίου

Η αρμόδια γερμανική ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του αγωγού μετά τη μεταβολή της νομικής μορφής της διαχειρίστριας εταιρείας του.

Η εταιρεία Nord Stream 2 αποφάσισε να ιδρύσει μία θυγατρική που θα αναλάβει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του γερμανικού τμήματος του αγωγού, με αποτέλεσμα η διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού να διακοπεί έως ότου τα βασικά στοιχεία ενεργητικού και οι ανθρώπινοι πόροι μεταφερθούν στη θυγατρική εταιρεία της.

Είναι πολλοί αυτοί στην Ευρώπη που αναμένουν σημαντική αύξηση της προσφοράς αερίου από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 2 και προσδοκούν μέσω αυτής να μειωθούν οι τιμές του αερίου, οι οποίες εκτοξεύθηκαν σε πολλαπλάσια επίπεδα φέτος, σε σχέση με τα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα το περσινό φθινόπωρο, λόγω μίας σειράς λόγων, όπως τα χαμηλά αποθέματα στην Ευρώπη μετά τον βαρύ χειμώνα που πέρασε, η αύξηση της ζήτησης που προκαλεί η ενεργειακή μετάβαση και η ανάκαμψη των οικονομιών. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ