Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκρέκας: Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της επιδότησης στο ρεύμα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αν το κύμα ανατιμήσεων στις χονδρεμπορικές τιμές συνεχιστεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο αύξησης της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η αύξηση της επιδότησης στα 39 ευρώ/μήνα καλύπτει την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής έως και τα 220 ευρώ/MWh που είναι η τρέχουσα τιμή το Νοέμβριο.

«Εδώ είμαστε εάν χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους να δούμε τι θα κάνουμε μετά τον Ιανουάριο. Συζητάμε τη δημιουργία αυτόματου μηχανισμού που θα υπολογίζει ανάλογα με τη χονδρεμπορική τιμή αλλά και το πλεόνασμα του λογαριασμού των ΑΠΕ, την αύξηση της επιδότησης. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση της ΕΕ που αξιολογούμε και αναθεωρούμε την επιδότηση εάν χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ