Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΝΦΙΑ: Πρόσθετο κούρεμα 70 εκατ. ευρώ το 2022 - Λιγότερος φόρος για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Μειωμένα κατά 70 εκατομμύρια ευρώ θα είναι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν το 2022 περίπου 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οπως προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2022, οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να ανέλθουν το επόμενο έτος σε 2,503 δισ. ευρώ από 2,570 δισ. ευρώ

Οπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα 70 εκατομμύρια είναι καθαρός δημοσιονομικός χώρος και είναι ανεξάρτητος από τον «κουμπαρά» που θα προκύψει από την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διατηρείται η δέσμευση για ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα στον φόρο ακινήτων μετά και την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών και αφαιρούνται και επιπλέον 70 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μικρότερος για μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν ότι η άσκηση για τον υπολογισμού του φόρου δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτή την περίοδο ενσωματώνονται οι νέες αντικειμενικές που θα ισχύσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στην ακίνητη περιουσία.

Το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τον Ιανουάριο του 2022.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/27872_proypologismos-ola-ta-metra-stirixis-gia-2021-kai-2022

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ