Νέα
  • ΓΔ: 1456.09 +0.63%
  • Τζίρος: 74,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα και λουκέτα για μη τήρηση των μέτρων – Ποινές και σε εκκλησίες – Ολες οι κυρώσεις

Πηγή: Eurokinissi

Μεγάλα πρόστιμα και λουκέτα για την μη τήρηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους περιλαμβάνει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ισχύει από τη Δευτέρα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται πρόστιμο και σε περίπτωση παράβασης σε εκκλησίες και γενικότερα σε χώρους λατρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή, απουσία αυτού, στον παριστάμενο θρησκευτικό λειτουργό ύψους 1.500 ευρώ.

Για τη μη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ορίων πελατών ή συμμετεχόντων–παρευρισκομένων, τήρησης των κανόνων υγιεινής και απολύμανσης/ορίου ατόμων στα καταστήματα λιανεμπορίου, στα κομμωτήρια/επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φυσικής ευεξίας και στα γυμναστήρια οι ποινές έχουν ως εξής:

1η παράβαση: Για όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως επιφάνειας, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση: Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας αναστολή λειτουργίας για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Για τη μη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ορίων πελατών ή συμμετεχόντων–παρευρισκομένων, παράβαση απαγόρευσης ορθίων πελατών, μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και απολύμανσης/ορίου ατόμων στα καφέ, εστιατόρια, κυλικεία κινηματογράφων, ανοικτά (υπαίθρια) και κλειστά κέντρα διασκέδασης και εν γένει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα catering και στους εξωτερικούς/εσωτερικούς χώρους δεξιώσεων:

1η παράβαση: Για τα καταστήματα με επιφάνεια έως και 500 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την έκτη πρωινή ώρα της ημέρας της παράβασης, άλλως την έκτη πρωινή ώρα της επόμενης ημέρας της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Για τα καταστήματα με επιφάνεια μεγαλύτερη των 500 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την έκτη πρωινή ώρα της ημέρας της παράβασης, άλλως την έκτη πρωινή ώρα της επόμενης ημέρας της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση: Για όλα τα καταστήματα με επιφάνεια έως και 500 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την έκτη πρωινή ώρα της ημέρας της παράβασης, άλλως την έκτη πρωινή ώρα της επόμενης ημέρας της παράβασης για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Για τα καταστήματα με επιφάνεια μεγαλύτερη των 500 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την έκτη πρωινή ώρα της ημέρας της παράβασης, άλλως την έκτη πρωινή ώρα της επόμενης ημέρας της παράβασης για 30 ημερολογιακές ημέρες.

3η παράβαση: Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας αναστολή λειτουργίας μέχρι την έκδοση απόφασης προσωρινής αφαίρεσης άδειας λειτουργίας και προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

επίσης, είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η νέα παράβαση.
Στις επιχειρήσεις/στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της επιβληθείσας κύρωσης της αναστολής λειτουργίας για οποιαδήποτε παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 25.000 ευρώ και επέκταση του χρόνου αναστολής λειτουργίας κατά 15 ημέρες.

Στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας χώρων, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί σύμφωνα με το ανωτέρω εδάφιο, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ