Νέα
  • ΓΔ: 810.42 -1.45%
  • Τζίρος: 74,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κλείδωσαν οι αγροτικές επιχορηγήσεις για τη διετία 2021-2022

Κοινή αγροτική πολιτική
Πηγή: Pixabay

Ψηφίστηκε την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, από την Επιτροπή Γεωργίας του ΕΚ ο Κανονισμός για τη Μεταβατική ΚΑΠ 2021-22 ο οποίος διασφαλίζει το ισχύον πλαίσιο στήριξης για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, επετεύχθη η εξασφάλιση για τη συνέχιση των άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης όπως των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας και των δημοσίων έργων στις αγροτικές περιοχές με βάση τους υπάρχοντες κανόνες για άλλα δύο χρόνια.

«Παράλληλα», προσθέτει, «ενσωματώσαμε εμπροσθοβαρώς στο 2021 και 2022 τους πόρους του Μέσου Ανάκαμψης ύψους 365,3 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. H χρηματοδότηση αυτή θα στηρίξει πράσινες πολιτικές καθώς και τους νέους αγρότες προς μία ανθεκτική, βιώσιμη και ψηφιακή γεωργία. Οι πόροι θα διατεθούν μέσω του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον επεκτείναμε την εφαρμογή του νέου μέτρου για την έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς και στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση της COVID-19” μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021». 

Κατά τη διετία που θα ισχύει ο Μεταβατικός Κανονισμός, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την προσδοκία ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε για την μετουσίωση της ΚΑΠ σε μια πράσινη και έξυπνη πολιτική με καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και να καταρτίσουμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας που θα οδηγήσει τον αγροδιατροφικό τομέα τη χώρα μας μέχρι το 2030». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ