Νέα
  • ΓΔ: 932.96 +2.10%
  • Τζίρος: 86,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριστικά στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ η διαχείριση της Ψυττάλειας

Ψυττάλεια
Ψυττάλεια / Φωτογραφία: Intimenews

Προς ολοκλήρωση οδεύει ο διαγωνισμός για τη διαχείριση της Ψυττάλειας για τα επόμενα χρόνια. Μετά από ένα μαραθώνιο διαγωνισμό, η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ - ΕΡΓΟΤΕΜ θα προχωρήσει στην υπογραφή της πενταετούς σύμβασης λειτουργίας και συντήρησης του βιολογικού της Ψυττάλειας αξίας 320 εκατ. ευρώ.

Αυτό κατέστη δυνατό καθώς απέσυρε την προσφυγή του στο ΣτΕ αντίπαλο σχήμα, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανοίξει και επίσημα η προσφορά της κοινοπραξίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΥΔΑΠ έχει υπογράψει συμπληρωματική σύμβαση με την κοινοπραξία της ΑΚΤΩΡ που σήμερα λειτουργεί την Ψυττάλεια, συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ, με διάρκεια έως τον Απρίλιο του 2022. Η σύμβαση θα λήξει αυτόματα, μόλις υπογραφεί η νέα σύμβαση.

Ένα έργο με ιστορία

Ο διαγωνισμός για τη διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας έχει κυριολεκτικά περάσει από σαράντα κύματα, με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και έγκριση δύο παρατάσεων της σύμβασης. Επίσης ο διαγωνισμός πέρασε από πολλά στάδια, τόσο με την αρχικό αποκλεισμό συμμετεχόντων (είχε μείνει μόνο η προσφορά της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ - ΕΡΓΟΤΕΜ) όσο και τη διαδικασία επανασυμμετοχής τους.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούλιο, σχεδόν δύο χρόνια από τότε που κατατέθηκαν οι προσφορές για τον διαγωνισμό (στον οποίο συμμετείχαν σε διάφορα σχήματα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι της εγχώριας αγοράς καθώς και οι Γάλλοι της Suez), τη λύση στον γόρδιο δεσμό των δικαστικών αγώνων έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αποφάσισε ότι μόνη παραδεκτή προσφορά είναι αυτή του σχήματος της ΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα και από το 1999 που η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε τη β' φάση του έργου, συμμετέχει διαρκώς στη λειτουργία και συντήρηση του έργου. Ο βιολογικός της Ψυττάλειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς απάλλαξε τον Σαρωνικό που είχε μεταβληθεί στον βούρκο της πρωτεύουσας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ