Νέα
  • ΓΔ: 953.74 +0.22%
  • Τζίρος: 26,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ποιος θα είναι ο κατώτατος μισθός το επόμενο διάστημα

Κατώτατος μισθός
Πηγή: Eurokinissi

Μικρές αυξήσεις ανά εξάμηνο θα υπάρξουν στον κατώτατο μισθό σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κώνστας Πλάντζος στην εκπομπή  "Τώρα ό,τι συμβαίνει", στο Open TV.

Οι αυξήσεις θα γίνουν βήμα βήμα είπε και υπογράμμισε πως "ανοίγει μια πολιτική συζήτηση και πανευρωπαϊκά, συμφωνήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να εκδοθεί κοινοτική οδηγία για όλες τις χώρες για ένα αξιοπρεπή μισθό.

Η Ελλάδα με βάσει την Eurostat, βρίσκεται στην 11η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 650 ευρώ. Βρίσκεται ακριβώς στη μέση καθώς 21 χώρες στην ΕΕ, έχουν κατώτατο μισθό.

Από 1η Ιανουαρίου, έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό (και στα επιδόματα), οπότε θα διαμορφωθεί στα 663 ευρώ.

Σύμφωνα με το Open, από 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αύξηση περί τα 2,5% με 3%,, οπότε ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 680 ευρώ. Μια αύξηση που είναι επιβεβλημένη λόγω της ακρίβειας.

Αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί και το 2023. Πιθανότατα οι αυξήσεις θα είναι ανά εξάμηνο, λόγω αστάθειας, πληθωρισμού και ανταγωνισμού (η σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ