Νέα
  • ΓΔ: 868.92 +0.13%
  • Τζίρος: 16,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Στην Ελλάδα ο υψηλότερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ενώ σε τριμηνιαία βάση ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο τέταρτος υψηλότερος.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε 2,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έναντι 2,2% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη και 2,1% στην ΕΕ, ενώ υψηλότερους ρυθμούς σημείωσαν μόνο η Αυστρία (3,8%) η Γαλλία (3,0%) και η Πορτογαλία (2,9%).

Σε ετήσια βάση, το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 13,4% έναντι 3,9% στην Ευρωζώνη και 4,1% στην ΕΕ. Ο ρυθμός αυτός ήταν ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη και ο δεύτερος υψηλότερος στην ΕΕ μετά την Κροατία (15,5%).

ανάπτυξη, Eurostat

Αύξηση της απασχόλησης 2,4% σε ετήσια βάση

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε 1,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 2,4% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης στην Ευρωζώνη και την ΕΕ κατά 0,9% και 2,1%, αντίστοιχα.

Η απασχόληση σε ώρες εργασίας, ωστόσο, μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,4% σε ετήσια βάση, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 2,2% και 3,4%, αντίστοιχα.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/29102_diplo-stoihima-tis-kybernisis-gia-tin-anaptyxi-toy-2022-stratigiki-kai-stohoi

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ