Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση Κώστα Σκρέκα με Αλεξέι Μίλερ (Gazprom) - Αύριο η συνάντηση Πούτιν με Μητσοτάκη

Συνάντηση εργασίας είχε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με τον Πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στην Αγία Πετρούπολη, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας, εστιάζοντας στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου. Σημειώνεται ότι η Gazprom εξήγαγε πάνω από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα κατά το 11μηνο του 2021.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή ποσότητα προμηθειών για περίοδο 11 μηνών, η οποία είναι μεγαλύτερη από τον όγκο του φυσικού αερίου που παραδόθηκε ολόκληρο το έτος 2020», υπογραμμίζει ο ρωσικός όμιλος, που έχει σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σκοπός του τριήμερου ταξιδιού του κ. Σκρέκα στη Ρωσία είναι η προσπάθεια για τη διασφάλιση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας φυσικού αερίου από την Gazprom με ανταγωνιστική τιμή για το 2022, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος του αερίου το επόμενο έτος στην ελληνική αγορά. 

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν

Το σύνολο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία δεν θα έχει επίκεντρο την ουκρανική κρίση, αλλά την ενέργεια και τον τουρισμό.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ