Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπολογιστικό νέφος: Χαμηλή η χρήση του από τις ελληνικές επιχειρήσεις

computer
Πηγή: Pexels

Ουραγοί στην ΕΕ όσον αφορά τη χρήση του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η χρήση του υπολογιστικού νέφους επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως βάσεις δεδομένων, χωρίς α χρειάζεται να έχουν τη δική τους υποδομή IT.

Tο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούσαν φέτος το υπολογιστικό νέφος αυξήθηκε στο 22% από 17% το 2020 και 11% το 2020, δηλαδή διπλασιάστηκε την τελευταία 4ετία.

Παρά ταύτα, είναι το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (13%) και τη Ρουμανία (14%). Το μέσο ποσοστό της ΕΕ έφθασε φέτος το 42% από 36% πέρυσι και 19% το 2016, δηλαδή  υπερδιπλασιάστηκε την τελευταία 5ετία.

Μεγαλύτερη χρήση του cloud κάνουν οι βόρειες χώρες, με πρώτη τη Φινλανδία (75%), την οποία ακολουθούν η Ολλανδία και η Δανία (65% και οι δύο).

υπολογιστικό νέφος
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ