Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μέρισμα σε υγειονομικούς: Πως οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάρουν το επίδομα

Τελευταία ευκαιριά για να λάβουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, έδωσε η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Υγείας. 

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή, επανέλαβε πως όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα πάρουν καθόλου χριστουγεννιάτικο «μποναμά» παρά το γεγονός πως εργάζονταν την πρώτη περίοδο του χρόνου. 

Ωστόσο ανακοίνωσε πως όσοι ανεμβολίαστοι σπεύσουν να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου και αρθεί η αναστολή της σύμβασής τους, θα καταστούν δικαιούχοι του επιδόματος και θα πάρουν την αναλογία για το χρόνο που έχουν δουλέψει. Ειδικότερα, όσοι κάνουν την τελευταία στιγμή το εμβόλιο θα λάβουν την αναλογία της έκτακτης επιδότησης που θα ισούται με το μισό μισθό μείον το χρονικό διάστημα που ήταν σε αναστολή. 

Πότε θα καταβληθεί το μέρισμα

Υπενθυμίζουμε πως η εκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου και ισούται με το μισό του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού των δικαιούχων.  Με δεδομένο ότι οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων γίνονται στα μέσα και τα τέλη του μήνα, το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί μετά τα Χριστούγεννα και πριν την Πρωτοχρονιά με την εκκαθάριση του Δεκεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να καταβληθεί και με την πληρωμή του πρώτου 15νθημέρου, δηλαδή, στις 17 Δεκεμβρίου.

Η είδηση εν προκειμένω είναι ότι με βάση την τροπολογία, το μισό του βασικού μισθού θα εισπράξουν όσοι έχουν μισθοδοτηθεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουάριου 2021 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Οσοι, δηλαδή, προσλήφθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021 θα εισπράξουν το τμήμα της ενίσχυσης που αναλογεί στο χρόνο της εργασίας τους.

Ποιους αφορά

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά:

  1. Ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στοΕιδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).
  2. Ιατρικό προσωπικό αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (γιατροί ΕΣΥ και ειδικευόμενοι) των Νοσοκομείων ΝΙΜΓΓΣ, ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ και ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, το προσωπικό που α

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ