Νέα
  • ΓΔ: 791.43 -1.78%
  • Τζίρος: 36,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

TFI Markets: Η επόμενη ημέρα στην αγορά διεθνών συναλλαγών - Τι νέο φέρνει στην Ελλάδα

TFI

Τη νέα εποχή στην ελληνική αγορά διεθνών συναλλαγών στοχεύει να φέρει η TFI Markets, το λανσάρισμα της οποίας στην Ελλάδα έγινε την περασμένη Τετάρτη. Η εταιρεία, όπως τόνισε η διοίκησή της στη σχετική συνέντευξη Τύπου, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό προϊόν στον τομέα των εμβασμάτων και πληρωμών με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα μείωσης του συναλλαγματικού κινδύνου.

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαχειρίζονται τους νομισματικούς τους λογαριασμούς διαδικτυακά χωρίς περιττές τραπεζικές χρεώσεις και  καθυστερήσεις, ενώ παρέχει προσωποποιημένη και εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση στους πελάτες της και ευκολία στη διαχείριση του λογαριασμού είτε πρόκειται για επιχείρηση ή για ιδιώτη.

«Η TFI Markets εισάγει στην ελληνική αγορά ένα σημαντικό αριθμό καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων, που βασίζονται πρωτίστως στην τεχνολογία fintech. Δηλαδή, προϊόντων και υπηρεσιών για τα οποία μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις απευθύνονταν στην τράπεζά τους», δηλώνει στην «Η» ο CEO της TFI Markets, Χάρης Χαριλάου και τονίζει πως «στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που οι ελληνικές επιχειρήσεις συνδέονται με τους διεθνείς πελάτες και προμηθευτές τους σε παγκόσμιο επίπεδο»

Παράλληλα, ο κ. Χαριλάου εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί επεκτάθηκε η TFI Markets στην Ελλάδα, ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες καθώς και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι. Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

 

- Ποια είναι τα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της;

Η TFI Markets εισάγει στην ελληνική αγορά ένα σημαντικό αριθμό καινοτόμων χρηματοοικονομικών  εργαλείων, που βασίζονται πρωτίστως στην τεχνολογία fintech. Δηλαδή, προϊόντων και υπηρεσιών για τα οποία μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις απευθύνονταν στην τράπεζά τους. Τώρα έχουν τη δυνατότητα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας  μας, να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή ανά πάσα στιγμή με ελάχιστο κόστος και χωρίς έξτρα προμήθειες.

Για παράδειγμα, ένας πελάτης μπορεί με μεγάλη ευκολία να πραγματοποιήσει μετατροπή συναλλάγματος σε χαμηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία, εμβάσματα σε 20 νομίσματα και σε 150 χώρες με ελάχιστες χρεώσεις - ή και χωρίς προμήθεια - για μεγάλα ποσά. Επιπρόσθετα, κυρίως μέσω της πλατφόρμας μας προσφέρουμε πληθώρα λύσεων διαχείρισης του συναλλαγματικού  ρίσκου, που τους προφυλάσσει από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

- Γιατί επεκταθήκατε στην Ελλάδα; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έκανε ελκυστική την ελληνική αγορά για την εταιρείας σας;

Η TFI Markets είναι ηγέτιδα εταιρεία στην κυπριακή αγορά. Έχουμε μία πληθώρα πελατών που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, επομένως η απόφαση για επέκταση στην ελληνική αγορά ήταν αναμενόμενη. Μελετώντας την ελληνική αγορά, διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμα πλήρως οι νέες τεχνολογίες και συνεπώς η Ψηφιακή Οικονομία μαζί με τα όσα οικονομικά οφέλη αυτή φέρνει. Πέρα από τις οικονομίες κλίμακος που η TFI επιτυγχάνει μέσω της παρουσίας της, που σημαίνει ακόμα καλύτερες τιμές για τους πελάτες μας, πολλές άλλες συνθήκες οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.  

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει υψηλή αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη αλλά και αυξανόμενη τάση στις  επιχειρήσεις για μείωση εξόδων και αποτελεσματική διαχείριση μέσω fintech λύσεων. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και σύνδεση της Ελλάδας με επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς είναι οι υψηλές προμήθειες των τοπικών τραπεζών σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συναλλαγές, παρ’ ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας κατέχει το διεθνές εμπόριο (εισαγωγές – εξαγωγές), που αποτελεί το σημαντικότερο πεδίο εφαρμογής των λύσεων που προσφέρουμε. Ευελπιστούμε ότι και στην Ελλάδα θα αποτελέσουμε τη βασική επιλογή της επιχειρηματικής κοινότητας όπως και στην Κύπρο.

- Τι φέρνει η TFI Markets στην ελληνική αγορά διεθνών συναλλαγών; 

H ΤFI φέρνει υπηρεσίες με ανταγωνιστικές τιμές, ταχύτητα, αλλά πρωτίστως ασφάλεια και αδειοδοτημένες υπηρεσίες από τις ρυθμιστικές αρχές, με στόχευση στον αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των μετατροπών συναλλάγματος, εμβασμάτων και διαχείρισης συναλλαγματικού ρίσκου. Έχουμε ως στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο που οι ελληνικές επιχειρήσεις συνδέονται με τους διεθνείς πελάτες και προμηθευτές τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Γιατί κάποιος να επιλέξει την TFI Markets; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες;

Η εικοσαετής εμπειρία μας στην αγορά συναλλάγματος, σε συνδυασμό με τα καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία και την τεχνολογία είναι τα συστατικά της επιτυχίας μας. Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της TFI Markets συγκαταλέγονται οι υπηρεσίες σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές για μετατροπή συναλλάγματος, διατηρώντας παράλληλα και το κόστος εμβάσματος του συναλλάγματος στο εξωτερικό σε προμηθευτές ή πελάτες στο ελάχιστο, χωρίς κρυφές χρεώσεις και περιορισμούς και χωρίς να χάνει ο πελάτης μας τεράστια ποσά στις μετατροπές.

Μεταξύ άλλων, προσφέρουμε πληρωμές και διαχείριση χρημάτων σε 20 νομίσματα. Πλεονέκτημά μας είναι η δυνατότητα κλειδώματος της συναλλαγματικής ισοτιμίας,  έως και ένα έτος καθώς και  η ευελιξία χρήσης του ποσού, μερικώς ή πλήρως, ανά πάσα στιγμή. Επιπροσθέτως, η χρήση του Swift και του SEPA για τα εμβάσματα, αλλά με την διαφορά ότι οι πληρωμές πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα αντί των 2 ή 3 ημερών του ανταγωνισμού. Παρέχουμε μοναδικό ΙΒΑΝ και έχουμε διπλή αδειοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως ίδρυμα πληρωμών  και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ως Επενδυτική Εταιρεία. Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας είναι η state of the art πλατφόρμα συναλλαγών και εμβασμάτων με διάφορα επίπεδα ασφαλείας (OTP).  Επίσης, τα όρια πληρωμής και τα διαφορετικά επίπεδα εξουσιοδότησης μπορούν να οριστούν για όλους τους χρήστες της κάθε επιχείρησης. 

- Γιατί «ThinkOutsideTheBank

Η βασική εργασία μίας τράπεζας είναι να δέχεται καταθέσεις και με μέρος αυτών των καταθέσεων να δανείζει άλλους πελάτες (intermediation). Τα ιδρύματα πληρωμών όπως η TFI  δεν δέχονται καταθέσεις και δεν δίνουν δάνεια, συνεπώς δεν διατρέχουν σημαντικό πιστωτικό κίνδυνο, ο οποίος οδήγησε  το 2008 στην κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτός είναι και από τους λόγους που οι κεντρικές τράπεζες προχώρησαν με άδειες μη τραπεζικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ρυθμιζόμενο, εναλλακτικό και ασφαλές κανάλι διεθνών πληρωμών. Γι’ αυτό άλλωστε και το motto μας είναι #ThinkOutsideTheBank.

- Τι ισχύει για όσους έχουν κρυπτονομίσματα; Διεκπεραιώνετε τέτοιους είδους συναλλαγές;

Ο κλάδος των πληρωμών διαθέτει πλέον όλα τα εργαλεία τόσο τεχνολογικά όσο και  ρυθμιστικά για να λειτουργεί αποτελεσματικά, με ασφάλεια και εξαιρετικά ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πληρωμές γίνονται με διαφάνεια αλλά και ασφάλεια σε όρους κανονιστικής συμμόρφωσης. Τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν, τουλάχιστον προς το παρόν, αξιόπιστο μέσο εμπορικών συναλλαγών και πληρωμών αλλά  στο μέλλον μπορεί αυτό να αλλάξει. Αυτό που σίγουρα παρακολουθούμε είναι οι εξελίξεις στην Blockchain τεχνολογία που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα  και η οποία κερδίζει έδαφος παγκοσμίως.  

- Πώς ξεκίνησε η εταιρεία; Πού βρίσκεται σήμερα και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 ως TFI PCL, την διαδέχθηκε το 2010 η TFI Markets LTD η οποία και αδειοδοτήθηκε το 2010 ως Επενδυτική Εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ως Ίδρυμα Πληρωμών από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου το 2011. Το 2019 ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες API αλλά και να παρέχει κωδικό ΙΒΑΝ στους πελάτες της. Με το άνοιγμα του Υποκαταστήματος της Ελλάδας το 2021 ξεκινάει μια πορεία ανάπτυξης και σε  άλλες χώρες που οι πελάτες μας έχουν παρουσία, όπως αυτές της ΝΑ Ευρώπης. Επίσης, το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η νέα μας fintech ψηφιακή πλατφόρμα και η αδειοδότησή  μας ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Πληρωμών (ΕΜΙ). 

H TFI Markets ιδρύθηκε από ομάδα Κύπριων επιχειρηματιών και απασχολεί έμπειρα πρώην τραπεζικά στελέχη, καθώς και από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.  Διανύοντας μια εικοσαετή πετυχημένη πορεία, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη τεχνολογία και στο άριστο ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο να προσφέρουμε την καλύτερη εναλλακτική λύση στους εταιρικούς  μας πελάτες, στο τομέα των εμβασμάτων, των μετατροπών συναλλάγματος αλλά και των λύσεων διαχείρισης του συναλλαγματικού  κινδύνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ