Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τους συμβούλους που θα τρέξουν τα έργα σε υπ. Υποδομών - Αττικό Μετρό

Μετρό
Πηγή: Intimenews

Προς υπογραφή οδεύουν οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί που ξεκίνησαν το καλοκαίρι για την πρόσληψη Τεχνικών Συμβούλων τόσο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στην Αττικό Μετρό. Πρόκειται για επιλογή του υπουργείου να ενδυναμώσει τις διευθύνσεις, προκειμένου η ωρίμανση έργων να γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα και να μην κολλάνε τα κυοφορούμενα έργα.

Ο διαγωνισμός για τον Τεχνικό Σύμβουλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι πολύ κοντά στις υπογραφές. Αυτό που απομένει είναι η παρουσίαση στη Βουλή και στις αρχές του χρόνου η σύμβαση αυτή να υπογραφεί για να ενεργοποιηθεί.

Η σύμβαση πλαίσιο περιλαμβάνει την ανάληψη ωρίμανσης νέων έργων του υπουργείου ΥΠΟΜΕ που με αυτό τον τρόπο θα κερδίζει χρόνο έχοντας μια δεξαμενή 3 επιλογών. Να θυμίσουμε ότι τα τρία σχήματα που θα συμβληθούν με το υπουργείο είναι:

1. Ένωση ΗΙLL – NAMA – CONCEPT – ΛΔΚ – ΤΡΕΚ – ΣΑΜΑΡΑΣ

2. PLANET (με δάνεια από ΙLF AUSTRIA – DENCO – ΣΟΦΙΟΣ – ΚΙΩΝ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΟΜΕΤΕ – ΓΕΩΣΥΣΤΑ – ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ – ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)

5. ΣΑΛΦΩ (με δάνεια από Ζ&Α και SYSTEMA)

Σε κάθε νέο έργο που θα θέλει να τρέξει το Υποδομών, θα φωνάζει τα τρία αυτά σχήματα που θα καλούνται κάθε φορά, για κάθε έργο να δίνουν την προσφορά τους για να προσλαμβάνονται και να βοηθούν στην ωρίμανση και θέση προς δημοπράτηση των έργων. Η σύμβαση είναι ποσού 46 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (31+15 εκατ. ευρώ).

Ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου της Αττικό Μετρό είναι ένα βήμα πριν. Προ ημερών το σχήμα ΗΙLL – NAMA – CONCEPT ανακηρυχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος. Επόμενο βήμα είναι να σταλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα περάσει στη συνέχεια από τη Βουλή και μέχρι την άνοιξη θα έχει υπογραφεί.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αττικό Μετρο και προκειμένου να την βοηθήσει στην υλοποίηση των έργων «Γραμμή 4τμήμα Α΄: Άλσος Βεΐκου – Γουδή», «Επέκταση της γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», καθώς και των λοιπών έργων του μετρό και του τραμ στην Αττική, καθώς και στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που απαρτίζουν το τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και εμπεριέχονται στις αρμοδιότητές της.

Οι διαγωνισμοί της ΕΡΓΟΣΕ

Από την πλευρά της η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει ένα φιλόδοξο πλάνο διαγωνισμών. Ο πρώτος που θα βγει στον αέρα θα είναι στις αρχές του έτους και είναι ύψους 8 εκατ. ευρώ. Θα αφορά την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για τα έργα του ανταγωνιστικού διαλόγου που μόλις ξεκίνησαν.

Ο δεύτερος διαγωνισμός της ΕΡΓΟΣΕ, έχει μεγάλο προϋπολογισμό και αφορά τα τρέχοντα έργα της εταιρείας. Πρόκειται για διαγωνισμό ύψους 42 εκατ. ευρώ ο οποίος εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί μάλλον την άνοιξη του 2022.

Ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου έχει αναβαθμιστεί καθώς, σύμφωνα με πηγές, κρίνεται απαραίτητος για να μπορέσουν τα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται με στόχο να πάψει το διαρκές φαινόμενο των “αιώνιων έργων”. Το γεγονός δηλαδή πως τα έργα που σχεδιάζονται κάνουν πολλά χρόνια για να υπογραφούν, ενώ όταν ξεκινούν, ξεχνούν να ολοκληρωθούν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ