Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικό: Aνοιξε τις πόρτες του το Experience Park της Lamda Development - To ωράριο λειτουργίας (pics-vd)

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η λειτουργία του Experience Park, του «πράσινου» πάρκου που δημιούργησε η Lamda Development, μέσω του φορέα διαχείρισης της έκτασης Ελληνικό Α.Ε., με έκταση 70 στρέμματα, το οποίο παραδίδεται προς χρήση στο κοινό, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Ο νέος αυτός χώρος βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, επιφάνειας 2 χιλ. στρεμμάτων.

Ειδικότερα, το Experience Park αναπτύσσεται στην περιοχή του εργοστασίου αεροσκαφών του πρώην αεροδρομίου όπου υπάρχουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία. Σε επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο Hangar C της Πολεμικής Αεροπορίας θα δημιουργηθεί διαδραστικό τεχνολογικό κέντρο (Experience Center).

Πηγή: Ευρωκίνηση
Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Στο Πάρκο έχει τοποθετηθεί και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενώ οι επισκέπτες, όπως ανακοινώθηκε, μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, Lukumades, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με άλλες εκπλήξεις.

Πηγή: Ευρωκίνηση
Πηγή: Ευρωκίνηση

Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ