Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Σε επίπεδα προ πανδημίας η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Τα προ κορονοϊού επίπεδα πλησίασε η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, παρά την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον.  

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των εμπορικών πτήσεων στην Ελλάδα ήταν μόνο κατά 8% μικρότερος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, σημειώνοντας τη δεύτερη χαμηλότερη μείωση στην ΕE μετά την Κροατία (6%).

Για το σύνολο του 2021, η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των πτήσεων σε σχέση με το 2019, της τάξης του 29% με τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση (38%) να καταγράφει η Κύπρος.  

αριθμός πτήσεων, ΕΕ

Ανάκαμψη από το καλοκαίρι

Ο αριθμός των πτήσεων στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 130% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 αλλά υπολειπόταν 24% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019.

Η αεροπορική κίνηση στην ΕΕ άργησε να ανακάμψει πέρυσι, καθώς τους πρώτους μήνες του 2021 οι περισσότερες χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Η μείωση σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019 ήταν πάνω από 70% έως και τον Απρίλιο, αλλά τον Ιούνιο περιορίστηκε στο 54% και τον Αύγουστο στο 31% για να συνεχιστεί σε γενικές γραμμές η τάση αυτή έως τον Δεκέμβριο, όταν η μείωση περιορίστηκε στο 24%, σε ένα επίπεδο που είναι το πιο κοντινό στο αντίστοιχο πριν την πανδημία έως τώρα.

Σύμφωνα με την Eurostat, ορισμένα αεροδρόμια της ΕΕ είχαν αύξηση στον αριθμό των πτήσεων σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου Μπράντεμπουργκ (16%), της Λιέγης (21%) και του Παρισιού Λε Μπουρζέ (8%).

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες μειώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στους μεγάλους αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης, όπως στα αεροδρόμια του Μονάχου (64%), της Φρανκφούρτης (49%) και του Παρισιού Σαρλ Ντε Γκολ (-50%).

αριθμός πτήσεων στην ΕΕ, 2020 - 2021
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ